Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

Snel duidelijkheid over Griek op Rodaboulevard

Er komt snel duidelijkheid over het wel of niet opengaan van het restaurant Simply Greek in Kerkrade. Het pand is al meer dan een jaar volledig ingericht, maar de deuren zijn nog altijd gesloten. De eigenaar hoort mogelijk deze week of hij de benodigde exploitatievergunning krijgt.


Problemen

Het nieuwe Griekse restaurant zou in eerste instantie in februari 2016 opengaan, maar de gemeente Kerkrade verleende na onderzoek geen vergunning aan de toenmalige eigenaar. In november 2015 moest deze man ook al zijn restaurant Dafne in Heerlen sluiten omdat hij geen vergunning meer kreeg. Wat deze keer de reden voor het afwijzen is, wil de gemeente Kerkrade vanwege privacy niet zeggen.

Nieuwe eigenaar

Een bekende van de man, die hem een lening had verstrekt voor het openen van Simply Greek, nam in november vorig jaar de aandelen over. “De nieuwe eigenaar, de heer Patiris, had geld in de zaak zitten en wilde zekerheid. Hij heeft uiteindelijk alles overgenomen”, zegt een adviseur van Patiris.

Bibob
De vergunningaanvraag van Patiris loopt momenteel en moet dus nog worden goedgekeurd, maar zijn adviseur heeft er vertrouwen in: “De ambtenaren van de gemeente hebben in januari al aangegeven geen bezwaar te hebben. Maar de burgemeester heeft vervolgens aangedrongen op een advies van het landelijk bureau Bibob. Dat advies zal waarschijnlijk eind deze week volgen. Ik verwacht dat het goed komt.”

De gemeente Kerkrade wil eerst het advies bestuderen en aan de burgemeester voorleggen alvorens te reageren.

 

bron:http://www.limburger.nl

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht