Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

Licht op groen voor kartbaan bij Roda-stadion

In het al jaren leegstaande 10.500 vierkante meter grote Intratuinpand aan de Rodaboulevard komt definitief een groot indoor sportpark.

De gemeente Kerkrade gaf gisteren een omgevingsvergunning af aan het bedrijf PowerArea, dat de financiën rond heeft en meteen begint met bouwen. Komende zomer moet de nieuwe attractie bij het Parkstad Limburg Stadion - die 100.000 bezoekers per jaar wil trekken - al opengaan.


Elektrisch
De hoofdactiviteit wordt een racebaan met elektrische karts, ook wel e-karten genoemd. „Dat elektrische is een bewuste keuze. Het is vernieuwend en innovatief, waarbij we uiteraard rekening houden met het milieu. Karts op brandstof stoten enorm veel CO2 uit, wel drie keer zo veel als een gemiddelde auto”, legt de jonge eigenaar Jaron Snijckers (24) uit.

IJsmatten
Daarnaast komt er ook een driftkartbaan. Dat is racen op ijsmatten, waar het aankomt op techniek. Verder kun je er ook paintballen en menselijk kegelen, waarbij je in een grote luchtbal als levende kegel dient. Het idee voor een trampolinepark staat nog even in de koelkast.

bron: L1limburg.nl

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht