Over het bedrijventerrein

Bedrijven Rodaboulevard

De Rodaboulevard is hèt stedelijk dienstenterrein van Kerkrade waar de thuishaven van Roda JC, het Parkstad Limburg stadion, het ankerpunt is.

Het noordelijk deel concentreert zich op de thema’s sport en leisure. Het Leisuredome is daarbij een belangrijke ontwikkeling. In dit complex heeft zich o.a.  een mega bioscoop, bowling, Glow golf, kinderspeeltuin en een wereld restaurant gevestigd. Het Leisuredome opende in september 2013 de deuren voor het publiek. In 2014 kwam hier nog eens 6.500m² bij met o.a. een soccearena, Happy Italy en Lasergame

Het Parkstad Limburg stadion biedt nieuwe formules in de sector Leisure & Sport nog ruimte met name in de Zuidtribune. Daarnaast is er een sterke aanwezigheid van formules in de sectoren Doe-het-zelf, bouw- en tuinmarkten en diverse horeca.

Het zuidelijk deel van dit terrein wordt juist gekenmerkt door modern gehuisveste meer kleinschalige bedrijven en het regiokantoor van Imtech. Langs de N281 zijn nog enkele zichtlocaties beschikbaar voor bedrijven uit de sectoren handel, distributie en productie die zich op de (boven)regionale markt richten. 

Bruto oppervlakte

52,5 ha

Netto oppervlakte

35,7 ha

Restcapaciteit

3,9 ha

Werkgelegenheid

1637

Segment

Kantoor- of Retailpark

Aantal Bedrijven

133